Med få ingredienser kan man lage en kjempe god middag. Pitabrødene er enkle å lage og kan tilpasses en hver smak.
Du trenger:
50 gram gjær
6 dl lunkent vann
6 ss olivenolje
2 ts salt
7 dl sammalt rug, fin
7 dl hvetemel
Rør ut smuldret gjær i lunkent vann.
Ha resten av ingrediensene i bollen, og elt deigen godt.
Dekk bollen med et bakeklede og sett til heving på et lunt sted. Deigen skal heve til dobbel størrelse, altså i ca 40 minutter.
Dryss litt mel på bordet før du plasserer deigen oppå.
Del deigen i 12 biter.
Rull hver bit til en bolle og kjevle flat.
Plasser dem på stekebrett dekket med bakepapir.
Legg et bakeklede oppå og la dem etterheve i 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft, så er ovnen varm når pitabrødene skal stekes.
Stek pitabrødene i ca 12 minutter. Avkjøl på bakerist.
Fylles etter eget ønske.
Pitabrødene kan også fryses.
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar