lørdag 20. desember 2014

Pitabrød


 Med få ingredienser kan man lage en kjempe god middag. Pitabrødene er enkle å lage og kan tilpasses en hver smak.


 Du trenger:

50 gram gjær
6 dl lunkent vann
6 ss olivenolje
2 ts salt
7 dl sammalt rug, fin
7 dl hvetemel

Rør ut smuldret gjær i lunkent vann.



Ha resten av ingrediensene i bollen, og elt deigen godt.  



 Dekk bollen med et bakeklede og sett til heving på et lunt sted. Deigen skal heve til dobbel størrelse, altså i ca 40 minutter.


Dryss litt mel på bordet før du plasserer deigen oppå.


Del deigen i 12 biter. 


 Rull hver bit til en bolle og kjevle flat.


 Plasser dem på stekebrett dekket med bakepapir.


Legg et bakeklede oppå og la dem etterheve i 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft, så er ovnen varm når pitabrødene skal stekes.


Stek pitabrødene i ca 12 minutter. Avkjøl på bakerist. 


Fylles etter eget ønske.

Pitabrødene kan også fryses.



Enjoy!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar