søndag 10. april 2016

Dirt Cake



Kan en dessert bestående av knust oreo, sjokolademousse og vaniljekrem være noe annet en fantastisk godt? Å nei. Dette er en dessert som tar litt tid å lage, men om den er verdt det!



 Oppskriften gir ca 6 porsjoner.

Ingredienser:
2 pakker Oreo-kjeks

50 gram smør
100 gram mørk kokesjokolade
1 ss sterk kaffe
6 eggehviter
1 dl sukker

7 eggeplommer
3 ss maizena
5 dl H-melk
125 gram sukker
1 vaniljestang
30 gram smør
1 ts gelantinpulver
1 ss kaldt vann
2 dl sukker
5 dl kremfløte


 Fjern det hvite fra kjeksene.


Kjeksene knuses så i en foodprosessor eller med å ha dem i en pose og kjevle over den.



Bland sammen eggeplommer og maizena.



Kok opp melk, sukker og frøene fra vaniljestangen. 


Ta kjelen av platen og rør i eggeplommeblandingen.
Sett kjelen tilbake på platen i 1-2 minutter til, mens du rører hele tiden.
Når det begynner å koke trekkes kjelen bort.


Sikt deretter blandingen.



La den stå i 15 minutter før du rører i smøret.




Rør sammen gelantinpulver og vann. Sett til side i 5 minutter.


Miks sukker og kremfløte til det er halvstivt.


Varm gelantinblandingen noen sekunder i mikrobølgeovnen og ha blandingen i den psikede kremen. Miks videre i noen minutter.


Rør de to blandingene sammen.



Og så lages sjokolademoussen.
Smelt sjokolade og smør i mikroen eller over vannbad.
Rør inn kaffe, og la det avkjøles.



Pisk sammen eggehviter og sukker.



Hell i sjokoladen litt og litt om gangen. 



Fyll deretter knust oreo, vaniljekremen og sjokolademousse lagvis i glass eller en stor bolle.
Dette kan du gjøre etter ønske, men her har jeg hatt oreo, sjokolademousse, vaniljekrem, oreo, sjokolademousse og strødd litt oreo på toppen.




Sett glassene i kjøleskapet i noen timer.




Enjoy!


Oppskrift fra boken "Manuelas Diner" av Manuela Kjeilen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar