Kan en dessert bestående av knust oreo, sjokolademousse og vaniljekrem være noe annet en fantastisk godt? Å nei. Dette er en dessert som tar litt tid å lage, men om den er verdt det!
Oppskriften gir ca 6 porsjoner.
Ingredienser:
2 pakker Oreo-kjeks
50 gram smør
100 gram mørk kokesjokolade
1 ss sterk kaffe
6 eggehviter
1 dl sukker
7 eggeplommer
3 ss maizena
5 dl H-melk
125 gram sukker
1 vaniljestang
30 gram smør
1 ts gelantinpulver
1 ss kaldt vann
2 dl sukker
5 dl kremfløte
Fjern det hvite fra kjeksene.
Kjeksene knuses så i en foodprosessor eller med å ha dem i en pose og kjevle over den.
Bland sammen eggeplommer og maizena.
Kok opp melk, sukker og frøene fra vaniljestangen.
Ta kjelen av platen og rør i eggeplommeblandingen.
Sett kjelen tilbake på platen i 1-2 minutter til, mens du rører hele tiden.
Når det begynner å koke trekkes kjelen bort.
Sikt deretter blandingen.

La den stå i 15 minutter før du rører i smøret.

Rør sammen gelantinpulver og vann. Sett til side i 5 minutter.
Miks sukker og kremfløte til det er halvstivt.
Varm gelantinblandingen noen sekunder i mikrobølgeovnen og ha blandingen i den psikede kremen. Miks videre i noen minutter.
Rør de to blandingene sammen.
Og så lages sjokolademoussen.
Smelt sjokolade og smør i mikroen eller over vannbad.
Rør inn kaffe, og la det avkjøles.
Pisk sammen eggehviter og sukker.
Hell i sjokoladen litt og litt om gangen.
Fyll deretter knust oreo, vaniljekremen og sjokolademousse lagvis i glass eller en stor bolle.
Dette kan du gjøre etter ønske, men her har jeg hatt oreo, sjokolademousse, vaniljekrem, oreo, sjokolademousse og strødd litt oreo på toppen.
Sett glassene i kjøleskapet i noen timer.
Enjoy!
Oppskrift fra boken "Manuelas Diner" av Manuela Kjeilen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar