søndag 14. juni 2015

Porsjonsostekaker



Disse herlige ostekakene består av kjeksbunn, ostekrem med smak av sitron og jordbærgele. De er lette å lage og trenger heller ikke noe tid i ovnen.


Oppskriften gir ca 15 stk.

 Du trenger:

250 gram digestive
100 gram smør

1 pk sitrongele
250 gram kremost naturell
75 gram melis
2 ss sitronsaft
revet sitronskall fra 1/2 sitron
3 dl kremfløte

1 pk jordbærgele
Jordbær


Knus kjeks i en pose med kjevle eller i en foodprocessor.



 Smelt smøret og rør det sammen med kjeksen.



 Klem røren godt ned i amerikanske muffinsformer. Settes i kjøleskap.



 Kok opp 2 1/2 dl vann og rør ut sitrongeleen. Avkjøl.


Rør sammen kremost, melis, sitronsaft og revet sitronskall. 


 Pisk kremfløte til en slapp krem.


 Bland sammen de to kremene.


 Tilsett sitrongeleen.



 Fordel røren i muffinsformene, ca 3/4 fulle, og sett i kjøleskap.


 Kok opp 2 1/2 dl vann og rør ut jordbærgeleen. Avkjøl.


 Når kremen har stivnet og geleen er avkjølt, fordeles geleen på ostekakene.


 Pynt med jordbær.




Enjoy!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar