onsdag 25. februar 2015

Grove horn med ost og skinke



Lei av brødskiver til frokost, lunsj og kveldsmat? Her er en oppskrift på grove horn for litt variasjon i hverdagen. Disse er fylt med ost og skinke, og behøver derfor ikke tid for å smøres på. Varm gjerne i mikrobølgeovn.



Oppskriften gir 16 stk.

Du trenger:

200 g hvetemel
150 g sammalt hvete, fin
150 g sammalt hvete, grov
1 ts sukker
1 ts salt
60 g smør
3 dl lettmelk
1 pakke gjær
16 skiver hvitost
8 skiver skinke

1 egg til pensling
Sesamfrø til pynt


Smelt smøret i en gryte.
Tilsett melken og varm blandingen til 37 grader celsius.
Rør ut gjær i blandingen.


Bland mel, sukker og salt i en bolle.


Tilsett væskeblandingen og elt deigen godt. 




 Dekk bollen med et klede eller plastfolie og sett deigen til heving i 30 minutter.



Del deigen i to emner. Kjelv dem så i to runde pizzaer, ca 30 cm i diameter. 



Del pizzaene i 8 stykker.


Legg en halv skive skinke og en skive hvitost på hvert stykke.



Rull stykkene fra ytterkanten inn mot midten og form et horn. Legg det på et stekebrett dekket med bakepapir (jeg var tom for bakepapir og smørte derfor bare litt olje på brettet istedenfor). Dekk med et klede og sett til etterheving i 20 minutter. Sett ovnen på 220 grader, slik at den er varm til steking.


 Pensle så med sammevispet egg og dryss sesamfrø over. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.







 Enjoy!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar