søndag 22. mars 2015

Sjokolade rosekake

 

Denne kaken er midt i blinken for dem som liker sjokolade. Den består av to lag med sjokoladekake med krem i mellom og utpå, og så ser den jo lekker ut. Anbefales.



Du trenger:

200 gram smør
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
1 1/2 dl bakekakao
5 dl mel
1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts natron
1 ts salt
3 dl vann

25 gram bakekakao
1/2 dl varmt vann
340 gram smør
60 gram melis
450 gram smeltet sjokolade


Sett ovnen på 175 grader.

Miks smør og sukker hvitt.



 Tilsett ett egg om gangen.



Bland sammen mel, salt, bakepulver, natron og bakekakao i en bolle.



Tilsett melblandingen og vannet i røren, og miks det godt sammen.



 Fordel røren i to 24 cm former. Stekes i ca 25 minutter.




Mens kaken avkjøles kan du begynne på kremen.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad.


 Bland bakekakao med det varme vannet.



Miks sammen smør, melis og salt.


 
 Tilsett den smeltede sjokoladen.



 Tilsett til slutt kakaoblandingen.




Legg den ene bunnen på et serveringsfat. Smør et lag med krem på bunnen.




 Legg den andre bunnen oppå og dekk hele kaken med krem.



Bruk en sprøytepose med tipp til å sprøyte roser på kaken. Det gjør du ved å begynne i midten og bevege sprøyteposen rundt midten med et jevnt trykk til du har tatt en runde rundt.






Enjoy!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar