lørdag 11. oktober 2014

Kakao woopie pies med marshmallow krem


En herlig kombinasjon av myke kjeks med en kraftig sjokoladesmak og en fløyelsmyk marshmallowkrem.


Oppskriften gir ca 15 stk.

Du trenger:

150 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
70 g kakaopulver
110 g smør
220 g sukker
1 egg
1 ts vaniljeessens
150 g kokesjokolade

100 g mykt smør
200 g melis
2 ss melk
1 ts vaniljeessens
150 g marshmallows


Forvarm ovnen til 180 grader.

Rør smør og sukker hvitt.  (Bruk alltid en "K-krok" når oppskrifter starter med at smør og sukker skal røres hvitt.)


Bland inn egg og vaniljeessens.




 Sikt i mel, bakepulver og kakaopulver, og bland til en jevn deig.




 Tilsett så hakket sjokolade.



Sett deigen i kjøleskapet i en halv time.

Bruk hendene til å lage små baller av deigen, som du forsiktig presser flate. Plasser på et stekebrett, med plass til at de siger litt utover. Stekes i 10-12 minutter. De skal bli sprø i kantene og myk i midten.


 Avkjøl på brettet i noen minutter før de tas over på en rist.



Kremen:

Bland sammen alt unntatt marshmallows til en jevn smørkrem.


Smelt marshmallows forsiktig i mikrobølgeovn, bare til de har blåst seg litt opp. De bør ikke være for varme.




 Tilsett marshmallows i smørkremen, og miks til en jevn krem.



 Bruk en skje eller sprøytepose til å spre krem på baksiden til halvparten av kjeksene. Plasser så en kjeks oppå den andre med krem, som en sandwich.








Enjoy!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar