fredag 3. oktober 2014

Cupcakes med mye godt



 Altså, grunnen til at disse heter cupcakes med mye godt er fordi de har alt. Det er en sjokolademuffins med sjokoladebiter, toppet med en herlig krem, dyppet i sjokolade. Men et ord kan beskrive dem: nam.


Oppskriften gir ca 12 stk.

Du trenger:

100 gram smør
3 dl sukker
2 egg
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

2 eggehviter
170 gram sukker
1 dl glukose
1 ss vann
3-4 dråper sitronsaft
1-2 ts vaniljeekstrakt
Evt konditorfarge

150 gram mørk sjokolade
2 ss rapsolje


Sett ovnen på 200 grader.
Miks smør og sukker hvitt.



Tilsett ett egg om gangen. Miks i ca 2 minutter etter hvert egg.



Rør sammen mel og bakepulver og vaniljesukker i en annen bolle. Sikt blandingen et par ganger for luftige cupcakes.
Bland i melblandingen, kremfløte, 100 gram smeltet sjokolade.



 Tilsett 150 gram opphakket sjokolade.



 Fyll cupcakeformer 3/4 fulle og stek i 15-20 minutter.


Mens cupcakene stekes kan du begynne på kremen.
Ha alle ingrediensene unntatt vaniljeekstrakt og konditorfarge i en bolle over et vannbad.


Bruk en håndmikser for å mikse blandingen til det er blitt luftig og alt sukkeret er oppløst. Ved å ta litt krem på pekefingeren og gni den med tommelen kan du kjenne om sukkeret er oppløst. Ta så bollen så av kjelen og miks videre i et par minutter.


Tilsett vaniljeekstrakt etterfulgt av konditorfarge.


 Når muffinsene er avkjølt sprøytes kremen på.



Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over et vannbad, og tilsett rapsolje.


 Kremen skal ha stivnet litt før du dypper cupcakene i sjokoladen.






 Enjoy!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar