onsdag 1. oktober 2014

Polarbrød


Hjemmelaget polarbrød er kjempe godt og så enkelt å lage. De kan fryses, så du hver dag har muligheten til å ha en mer spennende niste på skole eller jobb.

Oppskriften gir 16 stk.

Du trenger:

400 gram sammalt hvete, fin
300 gram hvetemel
2 ts sukker
1 ts salt
25 gram gjær
2 ss rapsolje
3 dl melk
2 dl vann

Bland sammen alt det tørre.


Varm melk og vann til det når ca 37 grader, og rør ut gjæren i væsken. Du vet at det er nådd 37 grader ved å dryppe noen dråper væske på undersiden av håndleddet, om du ikke kjenner at det er varmt så er det passe.


 Elt sammen væsken med gjær, olje og melblandingen.




Dekk med et håndkle eller plastfolie og la deigen heve i ca 45 minutter.


Del deretter deigen i 16 emner. En god måte å gjøre dette er ved å starte med å dele deigen i to, og så de delene i to osv. 


Kjevle ut emnene og plasser på et stekebrett dekket av bakepapir.


Bruk en trepinne, tuppen på en kniv eller lignene til å stikke små hull i polarbrødene. La dem etterheve i ca 15 minutter. Sett ovnen til 225 grader, slik at den er varm til de skal stekes.


Stekes i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.




Enjoy!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar