fredag 6. november 2015

Sjokolade og bringebær cupcakes




En herlig kombinasjon av sjokolademuffins, en marengssmørkrem med bringebær og sjokoladesaus.




Du trenger:

120 gram hvetemel
190 gram sukker
1/2 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
60 gram kakao
1 egg
120 gram vegetablisk olje
225 gram varmt vann

200 gram bringebær
4 eggehviter
255 gram sukker
1 1/2 ss vaniljesukker
350 gram smør

100 gram mørk sjokolade
1 dl kremfløte
Bringebær til pynt



 Sett ovnen til 170 grader, varmluft.

Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt det i en bolle.

Visp sammen egg og olje.




Tilsett de tørre ingrediensene.



Rør i vannet litt om gangen til en glatt røre.


Fordel røren i muffinsformer 3/4 fulle.
Stek midt i ovnen i 18 minutter.




Mens muffinsene avkjøles kan kremen lages.
Mos bringebærene med en stavmikser.



Sil deretter bringebærpureen for å få bort frøene.


Bland sammen eggehviter og sukker.
La sukkeret bli oppløst over et vannbad.




Ta bollen bort fra kjelen og bruk en elektrisk visp til å piske marengs.


Tilsett vaniljesukker.


Bland i smøret.



Bland til slutt inn bringebærpureen.


Sprøyt krem på hver cupcake.


Hakk opp sjokolade og legg i en bolle.
Kok opp fløte og hell over sjokoladen.
La det stå i noen minutter før det røres til en glatt saus.
La avkjøles helt.



 Bruk en sprøytepose eller plastpose til å toppe cupcakene med sjokoladesausen.


Pynt med bringebær.





Enjoy!


Oppskrift fra boken United States of Cakes av Roy Fares.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar