
En herlig kombinasjon av sjokolademuffins, en marengssmørkrem med bringebær og sjokoladesaus.
Du trenger:
120 gram hvetemel
190 gram sukker
1/2 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
60 gram kakao
1 egg
120 gram vegetablisk olje
225 gram varmt vann
200 gram bringebær
4 eggehviter
255 gram sukker
1 1/2 ss vaniljesukker
350 gram smør
100 gram mørk sjokolade
1 dl kremfløte
Bringebær til pynt
Sett ovnen til 170 grader, varmluft.
Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt det i en bolle.
Visp sammen egg og olje.
Tilsett de tørre ingrediensene.
Rør i vannet litt om gangen til en glatt røre.
Fordel røren i muffinsformer 3/4 fulle.
Stek midt i ovnen i 18 minutter.
Mens muffinsene avkjøles kan kremen lages.
Mos bringebærene med en stavmikser.
Sil deretter bringebærpureen for å få bort frøene.
Bland sammen eggehviter og sukker.
La sukkeret bli oppløst over et vannbad.
Ta bollen bort fra kjelen og bruk en elektrisk visp til å piske marengs.
Tilsett vaniljesukker.
Bland i smøret.
Bland til slutt inn bringebærpureen.
Sprøyt krem på hver cupcake.
Hakk opp sjokolade og legg i en bolle.
Kok opp fløte og hell over sjokoladen.
La det stå i noen minutter før det røres til en glatt saus.
La avkjøles helt.
Bruk en sprøytepose eller plastpose til å toppe cupcakene med sjokoladesausen.
Pynt med bringebær.
Enjoy!
Oppskrift fra boken United States of Cakes av Roy Fares.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar