torsdag 25. juni 2015

Sjokoladefondant


Sjokoladefondant må jo være en av de beste dessertene som finnes. Med den flytende sjokolade kjernen passer fondanten perfekt både med is eller bær. De er lette og tar ikke lang tid å lage.



Oppskriften gir ca 10 stk.

 Du trenger:

6 egg
180 gram sukker
180 gram smør
200 gram mørk kokesjokolade
100 gram hvetemel

Sett ovnen til 200 grader. 
Pisk egg og sukker til eggedosis.



 Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokolade og rør til en jevn blandning.



 Miks så sjokoladeblandingen inn i eggedosisen, og tilsett til slutt hvetemel.




Smør litt smeltet smør og dryss litt mel i porsjonsformene du bruker. Fordel så røren i formene 3/4 fulle. Stek i 8-10 minutter. De blir fort gjennomstekte, så vær nøye med steketiden.


Serveres med is eller bær.

Det går også an å fryse formene med røre i, da stekes de frosne i 15 minutter.





Enjoy!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar