Kjeks er en deilig klassiker. Det finnes utallige oppskrifter på kjeks med sjokoladebiter, men her er en jeg liker veldig godt.
Oppskrifter gir ca 20 stk.
Du trenger:
175 gram hvetemel
1/2 ts natron
1 egg
80 gram brunt sukker
80 gram hvitt sukker
110 gram mykt smør
1/2 ts vaniljesukker
200 gram lys kokesjokolade
Begynn med å blande mel, natron og vaniljesukker i en bolle.
Ha smør og sukker i en annen bolle og miks det godt sammen, ca
5 minutt.
Tilsett egget og miks i ca 2 minutter til.
Strø litt mel på arbeidsbenken din og legg deigen oppå.
Bruk hendene til å forme en pølse av deigen.
Pakk pølsen i plastfolie og legg den i fryseren i ca 30 minutt. Dette hjelper for å få like store og runde kjeks. Nå kan ovnen settes til 190 grader, slik at den er varm til kjeksene skal stekes.
Ta deigen ut av plasten og skjær i ca 2 cm tykke kjeks. Plasser kjeksene på et stekebrett dekket med bakepapir. Stekes i 10-12 minutter.
Avkjøles på rist. (Det skader ikke å smake en kjeks som enda er varm med et glass melk til...)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar